Αρχική Επικοινωνία Χάρτης Ιστοτόπου En

Cupping (βεντούζες)

Είναι μία μέθοδος όπου ειδικά δοχεία-σε ποικιλία μεγεθών-εφαρμόζονται με συγκεκριμένο τρόπο στην επιφάνεια του δέρματος.
Η θεραπεία με τις βεντούζες, έχει χρησιμοποιηθεί από τα αρχαία χρόνια από διάφορους πολιτισμούς (Ελλάδα, Αίγυπτος, Μικρά Ασία). Στη Κίνα τοποθετούνται όχι μόνο στη πλάτη, αλλά και σε διάφορα μέρη του σώματος που μπορεί να έχουν παρουσιάσει ανισορροπία όπως  π.χ μία άρθρωση.
Οι βεντούζες, σε συνδυασμό με το shiatsu ενισχύουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα ανάλογα με τη δυσλειτουργία και ενδείκνυνται σε περιοχές όπου χρειάζεται αύξηση της ροής του αίματος τοπικά.
Επίσης έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα ως προς την ανακούφιση των μυών που έχουν υποστεί σύσπαση (π.χ ψύξη) αλλά και σε σημεία του σώματος με διογκωμένο λιπώδη ιστό(κυτταρίτιδα) καθώς προωθούν την αποβολή τοξινών από το σώμα.
Τέλος, είναι ο καλύτερος τρόπος για τη αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος καθώς  και των περιπτώσεων γρίππης.
Βεντούζες για πρόσωπο
Eίναι μια πολύ μαλακή και αποτελεσματική θεραπεία που κάνει το πρόσωπο να ακτινοβολεί και να φαίνεται πιο νεανικό.
Πρόκειται για γυάλινες βεντούζες μικρού μεγέθους που χρησιμοποιούνται απαλά και ρυθμικά για να δημιουργήσουν αρνητική πίεση στους ιστούς του προσώπου. Το ρούφηγμα που προκαλείται δημιουργεί χώρο στην στοιβάδα που βρίσκεται κάτω απο την επιδερμίδα (χόριο)  έτσι ώστε το κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος να επανορθώσουν τη ξηρότητα ή την λιπαρότητα του προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και το πρόσωπο δείχνει αμέσως πιο καθαρό, ήρεμο και απαλλαγμένο απο τις εντάσεις.
Οι βεντούζες προσώπου είναι η πλέον ειδική θεραπεία για την ανόρθωση και γύμναση όλων των μυών του προσώπου. Επίσης είναι κατάλληλες για: Σύσφιξη του πλέγματος που βρίσκεται στην περιοχή της κάτω σιαγόνας (διπλοσάγονο). Τόνωση του περιγράμματος των χειλιών. Βελτίωση στην όψη του τραυματισμένου δέρματος (σημάδια- ουλές).  Μείωση των πρηξιμάτων.
Βεντούζες για την κυτταρίτιδα
Οι ειδικές βεντούζες από σιλικόνη, αποτελούν τη καταλληλότερη μη παρεμβατική θεραπεία που μπορεί να επιλέξει κανείς για τη καταπολέμιση της κυτταρίτιδας και του συσσωρευμένου λίπους.
Η επιτυχία της συγκεκριμένης τεχνικής με βεντούζες, βασίζεται στη δύναμη της αναρρόφησης που ανασηκώνει το δέρμα και τους επιφανειακούς μύες. Η αναρρόφηση αυτή, διεγείρει τη ροή του αίματος και της λέμφου βελτιώνοντας την αιμάτωση και οξυγόνωση των τοπικών ιστών. Έτσι, ο μπλοκαρισμένος λιπώδης ιστός θερμαίνεται   και μετά το πέρας των πρώτων συνεδριών αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα. Τα αντιαισθητικά βαθουλώματα  μειώνονται σημαντικά. Oι γλουτοί ανασηκώνονται. Mειώνονται οι πόντοι στις περιοχες με συσσωρευμένο λίπος. Το δέρμα είναι πιο απαλό και σφιχτό.
Το massage με βεντούζες είναι η πιο οικονομική λύση κατά της κυτταρίτιδας και σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση, θα σας ανταμείψει σίγουρα.
Δείτε επίσης τις συνοδευτικές τεχνικές: