Αρχική Επικοινωνία Χάρτης Ιστοτόπου En

Έρευνες και στατιστικές

Το 18% των Γερμανών  χρησιμοποιούν μόνο την κλασσική ιατρική. Το 61%, σε συνδυασμό με Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (Π.Κ.Ι) εκ των οποίων το 26% ακολουθεί θεραπεία με βελονισμό και το 5% με βότανα.
Το 34% του πληθυσμού της Ευρώπης έχει δοκιμάσει βελονοθεραπεία. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Κίνας, επίσης. (New England journal of medicine, 1993).
To 64% των πανεπιστημίων των Η.Π.Α, έχουν εντάξει το βελονισμό στο πρόγραμμά τους. (UCLA Cornell, John Hopkins).
 Το 75%  των γυναικών που συμμετείχαν σε θεραπεία με moxa για ακατάλληλη θέση του μωρού κατα την εγκυμοσύνη, ανταποκρίθηκε θετικά και το έμβρυο πήρε τη σωστή του θέση (εφαρμογή θερμοθεραπείας καθε μέρα για περίπου μισή ώρα μέχρι να διαπιστωθεί η αλλαγή).
Θετικά αποτελέσματα είχαν και οι  182 περιπτώσεις με άσθμα. Το 76.9% ανακουφίστηκαν για ένα μικρό διάστημα, ενώ στο 70% των ασθενών τα αποτελέσματα διήρκησαν περισσότερο. (πηγή πληροφόρησης, Institute of traditional medicine, itm)
51 γυναίκες ( 45-60 ετών ) έλαβαν μέρος σε ειδική μελέτη που έγινε πρόσφατα στη Κορέα για τις εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση. Αυτές, χωρίστηκαν σε 3 ομαδες.Οι 2 ομάδες έλαβαν θεραπεία με moxa 14 φορές μέσα σε 4 εβδομάδες και είχαν σαφή διαφορά στην ένταση και τη συχνότητα των εξάψεων από το 3ο γκρούπ.
Η πιεσοθεραπεία shiatsu, βοηθάει τo 90% των ασθενών με πόνο στη μέση. Μελέτη από το Ινστιτούτο Προληπτικής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ταϊβάν (Ιούλιος, 2004) έδειξε, ότι από τους 129 ασθενείς, οι 64 που δέχτηκαν shiatsu (6 συνεδρίες) είχαν καλύτερα και διαρκέστερα αποτελέσματα από τους υπόλοιπους 65 που έκαναν φυσικοθεραπεία (δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal on line).

Ευρωπαϊκή μελετη του Andrew F. Long:

Έγινε επιλογή επαγγελματιων shiatsu απο Αγγλία, Ιρλανδία και Αυστρία. Ο καθένας με 16 πελάτες. 5 νέοι, που δεν είχαν καμμιά προηγούμενη επαφη με το shiatsu, και 11 άτομα που είχαν δοκιμάσει shiatsu παλιότερα. Όλοι απο 18 ετών και άνω. Μετά από 3 με 6 μήνες παρακολούθησης τα καλύτερα αποτελέσματα σημειώθηκαν στο τομέα της ψυχολογίας των ανθρώπων. Αξιοπρόσεκτη ήταν η μείωση της έντασης και του stress και η συνειδητοποίηση του θεωρητικού υπόβαθρου της ενέργειας. Συντριπτικά θετική η σχέση με τον πρακτικό του shiatsu που τους χαρακτηρισαν ως αξιόπιστους, ζεστούς και επιδέξιους.
Αμέσως μετά ακολουθούν τα μυοσκελετικά θέματα, με σημαντική βελτίωση στις περιπτώσεις αρθρίτιδας και οσφυαλγίας.
Ένα μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων ανέφερε μείωση των επισκέψεων στο γιατρό, καθώς και μείωση χρήσης φαρμάκων. Αλλαγή τρόπου ζωής και βελτίωση της διατροφής. (Σχολή Υγείας του Πανεπιστημίου του Leeds, Δεκεμ.2007)
Αναλυτικότερα εδώ:   www.shiatsusociety.org
«Πίσω