Αρχική Επικοινωνία Χάρτης Ιστοτόπου En

"Τάι Τσι" 太極 (Tai Jí): πολεμική τέχνη ή σύστημα υγείας; Και τα δύο!

Tο Τάι Τσι είναι σύστημα υγείας, πολεμική τέχνη και μέθοδος πνευματικής ανάπτυξης. Είναι σαν το ξεφλούδισμα ενός κρεμμυδιού: Όσο το εκτελούμε τόσο πιο πολλά γνωρίζουμε για την υπέροχη αυτή τέχνη.
Βασική εξάσκηση στο Τάι Τσι λέγεται "φόρμα". Πρόκειται για χορογραφίες που εκτελούνται αργά και με χάρη και προωθούν την ευλυγισία, την ισορροπία και τη σταθερότητα στο σώμα. Οι αρθρώσεις χαλαρώνουν ενώ οι μύες γυμνάζονται με έναν ήρεμο και πολύ ευχάριστο τρόπο.
Από πνευματική άποψη το Τάι Τσι αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο σύνδεσης μεταξύ σώματος και νου. Το σύστημα Τσεν Ται Τσι που κάνουμε, είναι μία μίξη αργών και εκρηκτικών κινήσεων και είναι κατάλληλο για όλους όσους θέλουν να αυξήσουν την ενέργειά τους και ανάλογα τους στόχους τους, να εξασκούν μια φόρμα για να δυναμώσουν το σώμα, να καλλιεργήσουν τη συγκέντρωση τους και να ενισχύσουν την ψυχική τους ηρεμία.
Εκτελώντας την φόρμα σε αργό ρυθμό επιτυγχάνουμε μείωση τους stress και του άγχους σε ποσοστό που λίγες μέθοδοι εκγύμνασης μπορούν να προσφέρουν. Άλλωστε το Τάι Τσι είναι γνωστό και σαν "διαλογισμός σε κίνηση"...
Επικοινωνήστε για ένα δοκιμαστικό μάθημα δωρεάν!