Αρχική Επικοινωνία Χάρτης Ιστοτόπου En

Shiatsu (σιάτσου)

Shiatsu είναι ιαπωνική θεραπευτική τεχνική για το σώμα και βασίζεται στις αρχές της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής. Έχει χαρακτηριστεί και ως βελονισμός χωρίς βελόνες. Με το shiatsu μπορείτε να χαλαρώσετε ή να τονωθείτε, καθώς πιέζουμε (συνήθως με τους αντίχειρες) βελονιστικά σημεία ειδικά για την κάθε περίπτωση.
Η σωματική αγωγή με τη μέθοδο του shiatsu προωθεί τη ποιότητα ζωής, ανακουφίζει από το άγχος και το πόνο διαφόρων αιτιών και αυξάνει την ελαστικότητα των μυών και των τενόντων. Είναι βαθιά χαλαρωτικό και μετά την πρώτη κιόλας συνεδρία θα νιώθετε πιο ευθυτενής, ηρεμότερος, αναζωογονημένος και πιο συγκεντρωμένος.
Κατάλληλο για: διαχείριση συναισθηματικής φόρτισης. ημικρανίες και πονοκεφάλους, αυπνία. προβλήματα πέψης, κολίτιδα και άλλες στομαχικές ενοχλήσεις. αναπνευστικά προβλήματα. αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία- ισχιαλγία, νευραλγία τριδύμου, τραυματισμούς από άθληση. γυναικολογικά προβλήματα (προεμμηνορυσιακό σύνδρομο) κόπωση και αδυναμία κ.α
Πως ειναι μία συνεδρία shiatsu;
Μία συνεδρία shiatsu μπορεί να περιλαμβάνει περιαγωγές αρθρώσεων, πιέσεις με τις παλάμες, τους αντίχειρες, τους αγκώνες ή και με τα πέλματα.Θα πρέπει να φοράτε άνετα ρούχα (βαμβακερή φόρμα-παντελόνι, μπλούζα κατά προτίμηση με μακριά μανίκια και κάλτσες). Οι συνεδρίες γίνονται σε ειδικό στρώμα (futon).
Κάθε συνάντηση μπορεί να είναι τελείως διαφορετική από τη προηγούμενη, κάτι που έχει κάνει το shiatsu τόσο δημοφιλές ώστε να το προτιμούν από οποιοδήποτε άλλο είδος μασάζ. Διαρκεί περίπου 1ώρα και 15 '. Η πρώτη συνεδρία διαρκεί λίγο περισσότερο λόγω λήψης ιατρικού ιστορικού.
Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;
Για τις χρόνιες περιπτώσεις ένα σετ 6 με 7 συνεδριών αρκούν. Για πιο οξείες καταστάσεις 1-2 συναντήσεις -που επαναλαμβάνονται περιστασιακά- αρκούν για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα. Βέβαια, ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και ιδιαίτερος και αντιδράει ανάλογα με το τρόπο ζωής που έχει συνηθίσει.
Πόσο κοστίζει;
Μία συνεδρία shiatsu κοστίζει 50euro. Η επίσκεψη κατ'οίκον κοστίζει 70euro.
Δείτε επίσης: