Αρχική Επικοινωνία Χάρτης Ιστοτόπου En

Ενεργειακή άσκηση "Τσι Κονγκ" 软气功 (Qi Gong)

Καθημερινά, προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις γρήγορες μεταβολές του σύγχρονου τρόπου ζωής και είναι σχεδόν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα νιώσουμε έντονο άγχος.
Κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες, προσωπικά προβλήματα, εργασιακές απαιτήσεις μπορεί να προκαλέσουν ένταση στη ζωή.
Ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης του άγχους είναι η άσκηση. Όταν μάλιστα συνοδεύεται από σωστή αναπνοή και massage, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε και να διατηρήσουμε τα καλά αποτελέσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Qi Gong: Σειρά ασκήσεων που προτείνει η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική σαν μέθοδο διατήρησης της καλής υγείας και πρόληψης από την αρρώστια. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη Qi Gong ανάλογα την ηλικία και τη σωματική μας κατάσταση.
Όλα όμως αποσκοπούν στην τόνωση του σώματος (αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, αντίσταση σε μυοσκελετικούς τραυματισμούς) καθώς και στον έλεγχο των αντιδράσεων μας στη πίεση και την ένταση της καθημερινότητας. Το Qi Gong διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει το μεταβολισμό, διατείνει και ενδυναμώνει τους μύες και τους τένοντες, τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και ωφελεί τη ισορροπία και την ευελιξία μας.
Τα τμήματα είναι ολιγομελή για την καλύτερη κατανόηση της τεχνικής, ταχεία εκμάθηση της φόρμας (σειρά κινήσεων) και περιλαμβάνουν ασκήσεις Qi Gong, τεχνικές Shiatsu και διαλογισμό.
Επικοινωνήστε για ένα δοκιμαστικό μάθημα δωρεάν!