Αρχική Επικοινωνία Χάρτης Ιστοτόπου En

Gua sha (scraping therapy)

Είναι μία μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιούν οι κινέζοι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, για να αντιμετωπίσουν διάφορες ασθένειες. Το gua sha έχει ιστορία πάνω απο 2000 χρόνια (είναι μέρος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής) και έχει παραμείνει γνωστό στην ανατολή, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος και στη δύση.
Σημαντικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι  το gua sha έχει αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα και τονώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Στόχος μας είναι  να προκαλέσουμε έντονη ροή αίματος πάνω σε γυμνό δέρμα, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία. Αφού ζεστάνουμε την πάσχουσα περιοχή με massage, ασκούμε πίεση  με τις στρογγυλεμένες άκρες των εργαλείων και τρίβουμε έντονα με καθοδικές κινήσεις  με σκοπό να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το αίμα και τη λέμφο. Είναι απλό, ασφαλές , δεν έχει καμία παρενέργεια και ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ.
Είναι πολύ αποτελεσματικό σε: Τενοντίτιδες (πχ αχίλλειου τένοντα) και πόνους μυών. Πόνους από αυχενικό σύδρομο. Μαστίτιδα και διόγκωση του μαστού που επηρρεάζει τον θηλασμό. Πελματιαία απονευρωσίτιδα. Ψύξη και μυικός σπασμός.
Τέλος, το Gua sha τονώνει τον μεταβολισμό, συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και έτσι επιταχύνεται το θεραπευτικό αποτέλεσμα άλλων τεχνικών.
Τα τελευταία χρόνια το Gua sha εφαρμόζεται και στην ιατρική κοσμετολογία. Με ειδικές κινήσεις, πολύ απαλές -έτσι ώστε να μην προκληθούν κοκκινίλες την ώρα του massage - προωθούμε την έντονη κίνηση της λέμφου και τη παραγωγή κολλαγόνου.  Η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται σημαντικά.
Έτσι: Μειώνονται οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Το πρόσωπο ενυδατώνεται. Συσφίγγει το οβάλ του προσώπου. Ανασηκώνεται η επιδερμίδα και γίνεται πιο σφριγηλή.
Gua sha κάνουμε και στο τριχωτό της κεφαλής προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο την εκδήλωση πονοκεφάλων.
Τα εργαλεία είναι φτιαγμένα από νεφρίτη και γίνεται χρήση βιολογικού αμυγδαλέλαιου σε συνδυασμό με αιθέριο έλαιο ανάλογα τη περίπτωση.
Δέιτε εδω πρόσφατη μελέτη για τη χρήση των gua sha σε άτομα με ηπατιτίδα C και την αποτοξίνωση του σηκωτιού.
Δείτε επίσης τις συνοδευτικές τεχνικές: