Αρχική Επικοινωνία Χάρτης Ιστοτόπου En

Καλώς ήλθατε στο shiatsou-massage.gr

To site αυτό έγινε για να σας φέρει πιο κοντά στις φυσικές θεραπευτικές τεχνικές και σε αυτό που ονομάζουμε εναλλακτικές ή συμπληρωματικές θεραπείες.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν σε αυτές, σαν ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο να ισορροπήσουν σώμα, νου και πνεύμα. Απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία. Οι αρχαίοι Κινέζοι γιατροί, είχαν κατανοήσει αυτή την αξία και έτσι δημιούργησαν ένα μοναδικό σύστημα ιατρικής.
Είχαν κατατάξει δε, τα διάφορα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε μια ασθένεια στη σχέση μεταξύ δύο δυνάμεων, yin (γιν) και yang (γιανγκ). Γενικά, θα λέγαμε, ότι η ενέργεια yin είναι η ιδιότητα του οργανισμού να αναπληρώνει ενώ η yang να παράγει έργο-ενέργεια. Μπορεί κάποιος με ανεπάρκεια yin να έχει συμπτώματα όπως δίψα, ξηροστομία, δυσκοιλιότητα ή άγχος χωρίς λόγο. Αντίθετα, συμπτώματα όπως αδυναμία των άκρων, οιδήματα, αίσθημα κρύου ή εφίδρωση χωρίς λόγο, μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη της yang ενέργειας στο σώμα. Η κατάσταση ισορροπίας ανάμεσα στις δύο δυνάμεις είναι η ομοιόσταση.
Σκοπός της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής είναι να προσεγγίσει τον άνθρωπο ολιστικά, να βρει την αιτία του προβλήματος και όσο είναι δυνατό με συμβουλές που έχουν να κάνουν με το καθημερινό τρόπο ζωής μας (διατροφή, άσκηση κλπ) να θεραπεύσει τη ρίζα των συμπτωμάτων και άρα της ασθένειας, χωρίς απλά να την καταστείλει με φάρμακα.